Här var’e avstängt! På både det ena och det andra sättet …

… på gator och trottoarer i Varberg i Halland

Begränsad framkomlighet i cykelstaden Varberg – Kyrkogatan – augusti 2019

Nog är Varberg, eller har Varberg varit, en cykelstad, för Varberg var hemvisten för Monark Crecent AB (MCB). I dag heter motsvarigheten Cycleurope Sverige AB, där Monark ingår, men det monteras nog mer av importerat gods än vad det tillverkas på egen hand. Birger Svensson, som var från Hunnestad strax utanför tätorten, startade 1908 Svenska Cykeldepoten i Varberg, det var början på det som blev cykelfabriken Monark som växte sig riktigt stor och som nu alltså ingår i en stor cykelconcern.

Jag tror inte att Birger skulle kommit på tanken ställa en Monarkcykel på tvärs över en gångbana eller en trottoar eller där han visste att människor promenerade. Denna på bild fångade är väl ingen Monark-cykel men det kvittar ju, idiotiskt placerad är den och den är både låst med kabel och försedd med regnskydd för sadeln. Ett stolleprov skulle svärmor ha sagt om uppställningen på trottoaren.

Sverige må vara ur spår och hela världen rubbad, men jag håller mej till att klanka på det mer jordnära. Än så länge i alla fall.

Begränsad framkomlighet på Bäckgatan, Varberg – augusti 2019

Titta pappa, det var ju på den här gatan som mamma körde in för att hon skulle parkera. Hur kunde det bli så här?” – ”Nä precis, Greta, det undrar jag också. Nu ska vi se: ‘Vi förbättrar Bäckgatan. Bäckgatan avstängd 19 aug – DD sep. Välj annan väg!’ Jaha, då vet vi precis. Men vilken annan väg går till garaget där mamma ställde bilen? Och var är mamma själv förresten, det glömde jag fråga henne?”

Begränsad framkomlighet på Bäckgatan, Varberg – augusti 2019

Men pappa då, mamma har ju parkerat i garaget där och gatan tar ju slut här och är avstängd uppåt! Hur ska hon komma ut med bilen?” – ”Jaha du Greta, det undrar jag också. Men det finns ett annat garage här bakom ryggen på oss, det kanske går att åka in i och igenom det garaget och komma ut på andra sidan? Där borta vid järnvägen alltså, där man brukar stå och vänta på att tåget ska passera. Jag ringer till mamma så får vi se till att lösa det här.”

Meddelande rörande Västra Vallgatan – Varberg – augusti 2019

Titta pappa, nu ska dom stänga av Västra Vallgatan igen på grund av tunnelbygget, det står det på skylten! Fast gatan är inte uppgrävd som den var förra gången den var avstängd.” – ”Ja Greta, men så är det, öppen för trafik var den när turisterna var här i juli och augusti, stängd för varbergarna är den nu snart och ingen vet när den kommer att öppnas igen, för ingen vet ju säkert när tunnelarbetena under stan är färdiga och järnvägen  är färdig. Kom nu så gå vi.

F.d. lotshuset på Varbergs fästning – augusti 2019

Här ska vi bo tycker jag, så ska vi ha det! Den gamla lotsutkiken på fästningen i Varberg har tidigare gått att hyra för en natt, det har jag för mej i alla fall, för bröllopspar till exempel, men nu finner jag inget alls någonstans i det ämnet. Huset verkar å andra sidan inte vara i toppskick just nu, så glöm det! Utsikten över Kattegatt är hur som helst kanonfin från platsen (och det finns kanoner utplacerade lite här och var mot danskarna och mot stadsbebyggelsen).

LÅngbent Pride-deltagare på Kungsgatan – Varberg – juni 2019

Varbergs Sommargiro – Kungsgatan vid torget – juli 2019

Ja, herrejesses, tänk om det funnits behändigare cyklar att cykla på i Sommargirot i höghjulingsklassen. Inte så höga hjul hjul alltså, en lisa vore det, men de kanske kommer snart, låghjulingarna som passar i höghjulingklassen.”

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Akrobatik, Artister, Betongmur, Bildblogg, Bilder, Byggnation, Cykel, Cyklar, Familj, Fordon, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Semester, Sommar, Sport, Street photography, Traffic sign, Trafik, Trafikhinder, Trafikskylt, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Väder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.