Om (about) abandowest

Gamla nyheter blir som nya hos abandowest – nya nyheter blir strax gamla …  (old news turn to new at abandowest – new news swiftly get old …)

I am sorry but all text is in Swedish. If you are not interested to learn the Swedish language please instead take a look at my pictures. All photos, big size or small, are taken by abandowest if nothing else is written in connection to them. For translation: does a right mouse click and ”translation” help you to translate from Swedish?

Alltså, inga nyheter är för gamla för abandowest, det är en målsättning.

Varbergs Fästning - 2012

Varbergs Fästning – 2012

Det här är en blogg vars innehåll till stor del hämtas från Varbergs kommun på Sveriges västra kust, den sida av landet som en del av någon anledning kallar Sveriges framsida.  Även om bloggen är Varbergsbaserad och innehåller mycket från den stan så kommer ändå de flesta inläggen att handla om allt möjligt annat, gammalt som nytt.

Varbergs Fästning - 2013

Varbergs Fästning – 2013

Små intervjuer med människor som har vänligheten att prata med abandowest och kanske låter sej fotograferas för publicering i bloggen tillsammans med intervjutexten, det vill jag också gärna fylla innehållet med. En liten bit på väg är det, det finns inlägg om människor på plats i olika sammanhang.

Gamla bilder finns det och kommer det att finnas i bloggen framöver, både från det egna arkivet och i viss mån också från loppisfynd i form av gamla fotoalbum, böcker och tidningar. Den eller det som fanns för någon eller några generationer sedan fanns då och går inte att återskapa, de som är avlidna är avlidna och det som är rivet är rivet. Som gångbron med slitna trästeg i Katrineholm, den är riven och nu återstår bara nostalgin omkring den.

Katrineholm - den gamla gångbron över järnvägen - 1968

Katrineholm – den gamla gångbron över järnvägen – 1968

Kanske blir det inslag från främmande land med text och bilder, och främmande land behöver ju inte vara längre bort än där Finland ligger, eller varför inte Nederländerna, abandowest har en relation till detta platta land. Singapore och Malaysia finns det också en koppling till.

Klenoden - Singer 2-sitsig sportbil - Melaka, Malaysia - 2011

Klenoden – Singer 2-sitsig sportbil – Melaka, Malaysia – 2011

Changi Airport - Singapore - 2011

Changi Airport – Singapore – 2011

Motorsport är något som har blivit ett intresse för mej på senare tid, framför allt därför att den är rolig att fotografera. Jag är inte alls insatt i eller egentligen intresserad av det tekniska, det som gör att bilarna kan köra, däremot så är jag fascinerad av livet runtom fordonen. Så, räkna med en hel del bilder på bilar av olika slag och på dem som kör eller mekar med dyrgriparna.

STCC - Falkenbergs Motorbana 2013 - Linus Ohlsson - Volvo S60 - Volvo Polestar Performance

STCC – Falkenbergs Motorbana 2013 – Linus Ohlsson – Volvo S60 – Volvo Polestar Performance

abandowest är i första hand en bild- eller fotoblogg men jag gillar även att skriva (och att läsa, för den delen). Jag har ofta min kamera med mej och tar hem färska bilder men det blir också inlägg med äldre bilder. Jag har inte tänkt på det tidigare men jag skulle nog i dag kalla mej ”gautfotograf”, det är i den miljön jag trivs bäst eller i miljö där det över huvud taget rör på sig. Jag har ett osorterat arkiv med gamla papperskopior, färgnegativ, s/v negativ och diapositiv förutom det mer moderna arkivet med digitala bilder, som finns någonstans inuti datorn.

Prins Carl Philip - STCC - Falkenbergs Motorbana - 2014

Prins Carl Philip – STCC – Falkenbergs Motorbana – 2014

Bilder med knivskarp skärpa hittar du nog inte hos abandowest, det är ögonblicket som är det primära och varken fotografen eller kameran prioriterar skärpan före ingen bild alls. Blir det ändå hyfsat skarpt så blir jag glad för det. Lika litet som jag är intresserad av bilars tekniska data, lika lite är jag intresserad av kamerans teknik. Fast jag vill förstås att tekniken skall finnas där och fungera bra, även om jag inte begriper mej på den …

Varför heter abandowest abandowest förresten? Tja, försök själva hitta på ett namn på en blogg, det mesta är redan upptaget, men oavsett vad bloggen heter, varför inte logga in för att titta på bilderna och för att läsa det skrivna. Välkomna till abandowest!

Alla bilder som är publicerade i bloggen, stora som små, är fotograferade av abandowest om inte annat anges eller annan källa anges. I vissa fall är äldre bilder hämtade från ”familjealbumet” men ändå märkta med abandowest.wordpress.com.

Två extra sidor finns det också, en sida med portsätt och ”fotokonst” och en annan sida med bilder på gamla prylar, böcker, bilder etc. Man hittar dessa sidor genom att klicka i det svarta fältet strax under bilden på den simmande hunden.

Hej så länge!

Lasse

Schiekanalen, Delft, Nederländerna - 2011

Schiekanalen, Delft, Nederländerna – 2011

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

 

Annons

10 kommentarer till Om (about) abandowest

 1. helenajohansson skriver:

  Hej! Jag undrar om jag skulle kunna få använda denna bild från Ästad skola till ett bokprojekt jag håller på med. Om ja, vilket namn på fotografen? https://abandowest.files.wordpress.com/2014/05/1-dsc_0479-kopiera.jpg

  Gilla

 2. Erik Adolfsson skriver:

  Hej,
  Jag undrar om jag kan få nyttja en bild som visar en RPB Formel Vee 1969, bildtext: ”#41 Bertil Roos – RPB – Scancenter Racing – Göteborgs MF”. Jag renoverar en sådan.. Mvh Erik

  Gilla

 3. Karin Schlyter skriver:

  Tack för den här sidan! Fina bilder och mycket läsvärt. Ligger på min hemskärm nu.
  Hittade hit tack vare Mack The Knife.
  Karin Schlyter.

  Gillad av 1 person

 4. Fredrik Ceder skriver:

  Rolig läsning och bra bilder!

  Gilla

 5. Nina Andersson skriver:

  Kul att du har en blogg, hoppas den fortsätter. Nästan lika lätt att logga in med hela namnet som via sökmotor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.