Hallå! Hur ska vi gå, vi hittar inte hem? …

… Nix, det är inte lätt att manövrera i Varberg

Den här vägen, tack! – Kyrkogårdsvägen, Varberg – april 2019

Titta här, pappa, vad konstigt! Vart ska man gå?” – ”Ja, det kan man undra. Vi får väl klättra över staketet, jag lyfter dej först så kravlar jag mej över sedan, tror jag”. – ”Vad du är duktig, pappa! Kan vi inte titta där borta nu, där alla staketen står. Heter det inte så, staket, kravallstaket, såna som som dom har på läktarna när dom spelar fotboll för att stänga in aporna?” – ”Aporna? Var har du fått det ifrån?” – ”Det var ju du som sa så när dom visade bilder från AIK mot Djurgården eller vilken match det nu var och dom slogs och eldade på läktaren, har du glömt det?” – ”Det är inte samma sorts staket. Kom nu så går vi dit bort och tittar vad som finns där.

Kyrkogårdsvägen, Varberg – april 2019

Hur ska vi hitta hem, pappa? Jag blir orolig.” – ”Jag ska ringa till kommunen och prata med dom som har hand om det här, om vilken väg man ska gå för att hitta ut. Vänta bara. Ring, ring, hallå! Är det kommunen?” – ”Bla, bla bla, bla.” – ”Hur gick det, pappa?” – ”Njae, det gick inte så bra. Dom som har hand om’et är ute och cyklar, sa dom i växeln. Dom som cyklade, dom battericyklar en stund varje dag för miljöns skull, sa dom i växeln. Vi får fixa den här själva, men pappsen ska nog hitta ut ur den här labyrinten i alla fall ska du se, var bara lugn. Vi följer pilen på staketet här nedanför.” – ”Här nedanför?” – ”Ja alltså, på den bild som hamnar här nedanför, titta på min mobil på skärmen här så får du se. Först så pratar jag, sen så kommer bilden.

Den här vägen, tack! – Kyrkogårdsvägen, Varberg – april 2019

Var i herrans namn har ni varit, jag blev så orolig och maten är klar. Jag beställde familjepizza till oss, den kom för en timme sen.” – ”Du kunde väl har ringt oss?” – ”Javisst, men vi skulle ju ha en mobilfri dag i dag kom vi överens om. Du kunde ha ringt mej i stället!” – ”Javisst ja, det tänkte jag inte på, jag har ju inte mobilfritt, fast jag ringde kommunen men det hjälpte inte, dom kunde inte hjälpa oss, dom miljöcyklade med battericyklar. Vi hade trasslat in oss, lilla Greta och jag, vi hittade nästan inte hem. Nu äter vi tycker jag!

Sveagatan, Varberg – april 2019

Greta, i dag så tänkte jag att vi skulle ta bilen, men nu har den blivit instängd på en avstängd gata, och jag vet inte var mamma är, så vi får gå och leta efter henne i stället.” – ”Kan du inte ringa till henne och fråga var hon är?” – ”Det gjorde jag, men hon vet inte var hon är, eller hon sa att hon är på en annan avstängd gata men vet inte vad den heter, bara att den är avstängd fem år till och så länge vill hon inte vänta.” – ”Jaha, men då vet jag var hon är, pappa, kom nu så går vi dit!” – ”Hur kan du veta … ok, jag kommer!

Trädlyckevägen, Varberg – april, 2019

Greta, lilla du, du som vet allting, varför står den där skylten, den med ett gult band i mitten, där vid trädet?” – ”Förbud mot infart med fordon, menar du? Den har vi lärt oss på roliga timmen i skolan. Fröken visste inte vad den var till för men det var en kille som rappade som sa att det står en sån på deras gata därhemma så hans pappa och mamma får ställa bilen på en annan gata i stället men det går inte det heller för den är avstängd och uppgrävd.” – ”Jaha ja, det var ju besvärligt, och här får man inte köra fram mot trädet,  jag förstår. Nu ska vi leta efter mamma.

Västra Vallgata, Varberg, vid järnvägsstationen – mars 2019

Här är öknen vid järnvägsstationen (som ligger till vänster), Västra Vallgatan är avstängd. Där det tidigare myllrade av trafik och gående har det nu stannat av och jag tycker synd om dem som driver handel vid den här delen av gatan. Det finns några matställen, några kisoker och någon frisörsalong och en del butiker ytterligare, i dem är det ganska eller väldigt folktomt nu. – ”Pappa, vad gör vi här? Här är ju öken!”

Rondellbygge vid sjukhuset – Träslövsvägen/Österängsvägen, Varberg – mars 2019

Förlåt, pappa, nu blev det visst fel! Kan du ringa mamma igen?

”There is no lake here!”

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Betongmur, Bildblogg, Bilder, Bygge, Byggnation, Familj, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Street photography, Traffic sign, Trafik, Trafikhinder, Trafikskylt, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hallå! Hur ska vi gå, vi hittar inte hem? …

 1. abandowest skriver:

  Vänersborg har haft lite problem (otur) med sina stora investeringar, eller hur? Hur det blir med alla stora projekt och satsningar i Varberg kommer väl att visa sig, men enorma summor pengar kommer att användas, inte bara kommunens. Succéer kanske? Järnvägstunneln under staden och den nya stadsdelen Västerport vid hamnen.

  Gilla

 2. habergman skriver:

  Kul inlägg. Varbergs kommun försöker muntra upp skattebetalarna med roliga skyltar. Vet inte om det lyckas. Drog på smilbanden när jag såg skyltningarna, men leendet försann snabbt när jag tittade ut genom fönstret och såg vallgraven runt kommunhuset här i Vänersborg. Mögel i huset. Det pratas om en kostnad på 100 miljoner kronor, men arbetena görs på löpande räkning så slutpriset vet man inte.
  En utredning skall nu försöka komma fram hur det kunde bli så här. Ett nytt storslaget projekt är på gång, en ny skola och renovering av en. Utgångspris 270 miljoner. Slutpris? Nu kommer det att skäras rejält i välfärden.
  Nu har man anställt en konsult som skall lära tjänstemännen hur man skall sköta ekonomin. Utgångspris en halv miljon. Slutpris? Och inte får vi några skyltar att skratta åt.
  Fördelarna med dom galna skyltningarna i Varberg var att vi fick ett riktigt roligt och välskrivet inlägg på abandowest.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.