Några gamla nyheter, om det nu är några nyheter …

… för det är nog mest helt vanliga bilder som är några år gamla 

Peter Lundgren i mitten, Jimmie Åkesson och Jörgen Fogelklou – Brunnsparken, Varberg – maj 2015

Jag tror inte att någon partiledare har besökt Varberg på decennier om ens någon gång alls för att ”tala inför folket” på allmän plats, förutom Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson då. Han var där i augusti 2014 inför riksdagsvalet i september och även i maj året efter (2015), som synes på dessa bilder. Dessutom faktiskt en tredje gång, nu på ett snabbesök på samma ställe, i Brunnsparken i Varberg, för bara någon vecka sedan (i maj 2019 alltså), men då mera informellt och det missade jag. Kommer någon av de andra ledarna hit så ska jag försöka vara på plats förstås.

SD:s ledamot i Europaparlamentet Peter Lundgren, på bilden ovan, har ju varit riktigt i ropet den senaste tiden, inte bara som parlamentariker utan också som tafsare under kläderna på en kvinnlig partikollega, mycket omskrivet har detta blivit. När bilden togs så visste  inte vem den lite runde mannen var (i dag så är han betydligt rundare och lite mer känd).

Jimmie Åkesson och Peter Lundgren – Brunnsparken, Varberg – maj 2015

Inte ser Jimmie så glad ut över att bli fotograferad, men så får han ju faktiskt också alltid vara på sin vakt mot fridstörare och vid två tillfällen helt nyligen så har han angripits med vad som kallas bangers, en olagligt importerad explosiv laddning på ungefär 100 gram sprängmedel per banger, som orsakar ett väldigt kraftigt ljud.

Peter Lundgren och Jimmie Åkesson – Brunnsparken, Varberg – maj 2015

Förstärkt bevakning var det i samband med partiledarens besök i Brunnparken, men det mesta avlöpte utan några problem, några enstaka som av polisen leddes bort från platsen av en eller annan orsak. Hör ovan polisbilar på Torggatan.

Röw (röv = ass) – Vallinsvägen, Varberg – maj 2015

En röw har producerat sin konst, en tag (märkning, sprejsignatur) på denna lilla byggnad i den södra utkanten av Varberg. Den konstnärliga ambitionen, eller förmågan att producera konst, är väl inte av någon större kvalitet vad jag kan se med mitt subtilt utvecklade konstsinne, annars så finns det fin graffiti, spraykonst, på många håll runtom i världen, olaglig eller ej.

Graffiti på vägg i Delft, Nederländerna – februari 2011

Ingen avancerad konstnärlighet kanske, men man ser ju vad det föreställer, eller åtminstone att det är en liten flicka som skall antända en bomb. Eller är det en syltburk som skall öppnas? Inte solklart kanske. En tegelvägg i en gränd i Delft i Holland är det i alla fall, och jag har för mej att det luktade hasch där i gränden också. I alla fall en sötaktig doft som inte riktigt hörde hemma på platsen. Eller också skall det lukta så i trånga gränder i Nederländerna och det ligger nog en Coffeeshop i närheten tror jag, ett café med licens att sälja cannabis.

Lambretta Bertone 1969/1969 – Tjolöholm Classic Motor – maj 2015

Dessa käcka scootrar i form av Lambretta Bertone  stod uppställda vid Tjolöholm på utställningen Classic Motor 2015. Lambretta i diverse former och modeller tillverkades i Milano i stadsdelen/förorten Lambrate (som floden Lambro rinner igenom) mellan åren 1947 och 1971 av det italienska företaget Innocenti. 1971 upphörde produktionen och den indiska staten blev köpare av både maskiner och övriga inventarier för frakt till Indien och började sedan tillverka erna versioner av Lambrettor.

Inför racet – Ole-Christian Veiby – Ríng Knutstorp, Skåne – maj 2013

Ole-Christian Veiby från Kongsvinger i Norge kontemplerar inför en start i Carrera Cup  på Ring Knutstorp. Han pillar på näsan också, tror jag. Han körde en Porsche Carrera GT3 Cup med startnummer 4. – Google Translate översätter av någon anledning från svenska till norska  namnet på staden Kongsvinger till King’s Wing, vilket dock passar bra för nedanstående bild.

Luftburen ovan Ring Knutstorp i Skåne – maj 2013

Har du inte tillgångar nog att betala inträde till en motortävling så kanske du i stället har en sådan här vinge hemmavid och kan ta dig hängflygande till Ring Knutstorp exempelvis för att från ovan beskåda snabba banracingbilar. Och för att bli betittad själv också, och fotograferad.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Cykel, Cyklar, Flyg, Flygplan, Fordon, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Holland, Kändisar, Konst, Motor, Motorcykel, Motorcyklar, Motorsport, Nederländerna, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Racing, Resor, Sommar, Sport, Street photography, Uncategorized, Underhållning, Varberg. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.