Sidovagnar på Västkustloppets Vårtävling 1969 …

… under en resa i grått på Falkenbergs Motorbana

Ericsson/Westergren - Falkenbergs Vårlopp - 1969

Ericsson/Westergren – Falkenbergs Vårlopp – 1969

Falkenbergs Vårlopp 1969Västkustloppet 1969, MC Sidovagnar 750 cc TT på Falkenbergs Motorbana. Det står SM för MC på programbladets framsida, jag vet inte hur många tävlingar som skulle köras för att bli mästare. Det var i alla fall #13 Jan-Eric Ericsson och Ola Westergren från Boxholms MK som liggande på en BMW susade fram farligt nära asfalten. Ola var burkslaven. Det blev en nionde plats i kvalet och sedan en sjunde plats i racet på den 1.985 meter långa banan, på vilken 15 varv skulle avverkas. 54,5 sekunder hade startnummer 13 upp till det vinnande ekipaget med Bosse Rindar och Jane Behlin (som sedan blev svenska mästare detta år, 1969).

7 Aurosell/Andersson - 8 Eriksson/Brodin - Falkenbergs Vårlopp - 1969

7 Aurosell/Andersson – 8 Eriksson/Brodin – Falkenbergs Vårlopp – 1969

Jag kan inte minnas om det fanns några färger runt banan den där söndagen den 20:e april för så länge sedan. Kanske var det inte lika grått i verkligheten som bilderna antyder att det skulle ha varit. Nog var väl motorcyklarna målade i fina färger? Säkert åkte #7 Leif Aurosell och Leif Andersson från SMK Storvik, på en BMW Kneeler, tillsammans med #8 Gösta Eriksson och Göte Brodin från SMK Uppsala, på en Norton, runt Motorbanan med vackert lackerade trehjuliga ekipage. Aurosell/Andersson körde i mål som 12:a i racet efter att ha avverkat 14 av de 15 varven. För Eriksson/Brodin hittar jag ingen placering, kanske krånglade motorcykeln för dem.

Bosse Grönlund och Davy Levander - Falkenbergs Vårlopp - 1969

Bosse Grönlund och Davy Levander – Falkenbergs Vårlopp – 1969

#1 Bosse Grönlund och Davy Levander från SMK Gävle körde respektive ”burkade” en BMW och gjorde det så bra att de placerade sig på en andra plats både i kvalet och i  det efterföljande racet, bara 0,9 sek efter segrarna Rindar/Behlin.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Falkenberg, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motor, Motorcykel, Motorcyklar, Motorsport, Photo blog, Racing, Sidovagn, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sidovagnar på Västkustloppets Vårtävling 1969 …

  1. Pelle Rindar skriver:

    Hej där, jag noterar att ett namn i texten till den sista bilden ovan är felaktig. Sidvagnen med startnummer 1 kördes av Bengt ”Besse” Grönlund, som för övrigt vid den här tävlingen var regerande svensk mästare då han hade vunnit 1968. Mvh Pelle

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.