Bilder från september 2015 – Hej hopp i galopp …

… ett raserat staket och en lång skugga, mörka moln, ett anslag, gummikurvor och en ledsen modell i oktober

Ardennerhästar i galopp - Tvååkersområdet, Varbergs kommun - 2015-09-19

Ardennerhästar i galopp – Tvååkersområdet, Varbergs kommun – 2015-09-19

Hej hopp i galopp” skulle Hemmets Journals redaktör för inskickade hästteckningar ha utbrustit vid åsynen av denna bild om den varit tecknad och inskickad på 1950-talet i stället för att vara fotograferad på 2010-talet. ”Hej hopp i galopp” utbrast redaktören i alla fall om min systers teckning och jag vill minnas att den teckningen föreställde en enda ardenner, bilden publicerades i tidningen och belönades med 2 kronor. I de här trakterna söder om Tvååker kan man ibland få se ett tjugotal ardennerhästar på en och samma gång.

Dumhetens resultat - Varberg - 2015-09-27

Dumhetens resultat – Varberg – 2015-09-27

Erik var tidigt ute denna söndagsmorgon och lyckades inte avstå från instinkten att ta fram den smarta telefonen och föreviga ett resultat av den gångna nattens överdådiga verksamhetslust på Engelbrektsgatan i Varberg. Ett åtminstone hundra meter långt och sammanhängande ”kravallstaket” hade vräkts åt sidan. Staketet är avsett att avskärma gång- och cykelbanan till höger i bild från att användas på grund av ett pågående byggnadsarbete alldeles på andra sidan viadukten. Några byggnadsarbetare fick på grund av ofoget med staketet arbetsuppgifter fast det var ledig söndag, eller kanske blev det gjort först på måndagen, jag vet inte vilket. Fotografen långa skugga följde honom hem men kortades.

Det ser mörkt ut på gränsen mellan Varberg och Falkenberg - 2015-09-20

Det ser mörkt ut på gränsen mellan Varberg och Falkenberg – 2015-09-20

Det är inte på Kameruns avbytarbänk det ser mörkt ut (citat Arne Hegerfors) utan mitt på dagen svävade tunga, mörka moln över vägen mot Långås, söder om Tvååker. Om man fortsätter på den vägen kan man komma till Falkenberg om man så vill.

Anslag på en fastighetsport i Falkenberg - 2015-09-10

Anslag på en fastighetsport i Falkenberg – 2015-09-10

According to information from multiple sources we have learned that someone calls and says that he/she has received your mail and want to come and leave the mail to you. Then they want you to provide the access code!!!  NOTE!!! Do not reveal the access code to that person!!! If someone calls at your door and says he/she is from the Falkenberg elderly care it is not correct! NOTE! Everyone authorized to help you in your home are already given keys for access. Do not open for anyone without keys!

Äldre människor utsätts ju alltmer för bedragare och rånare och pappersarket på en port i Falkenberg var ett uttryck för den saken. Anslaget var underskrivet med namnet på ett servicehus, men det namnet har utelämnats här.

En konstnärlig bilist har gjort avtryck - Tvååker - 2015-09-19

En konstnärlig bilist har gjort avtryck – Tvååker – 2015-09-19

Det här är lätt att spåra. Någon har haft däck till övers att göra avtryck och intryck med och slitytan på dessa däck har förmodligen reducerats en hel del. Mönstren i vägbanan består. Väg 753 leder mot Tvååker, den försvinner strax under en viadukt som är byggd för järnvägen Göteborg-Malmö (eller omvänt) och också för motorvägen E6/E20.

Varför så ledsen? - Modeannons i tidning 2015-10-08

Varför så ledsen? – Modeannons i tidning 2015-10-08

Why such a sad face?” – Annonsen var införd i en tidning i början på oktober men får platsa på det här septemberinlägget i alla fall. Jag bara undrar varför mannen, modellen, ser så ledsen ut i sin nya, fina och moderiktiga tröja. Förmodligen beror det på att blixtlåset har strulat och fastnat och att han inte hann med att ordna till det innan fotograferingen skulle äga rum. Är det David Beckham förresten?

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Djur, Falkenberg, Fotoblogg, Halland, Höst, Photo blog, Trafik, Tvååker, Uncategorized, Varberg, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.