Gamla eller rätt så gamla bilder blir som nya …

… eller i alla fall lite grann eller en hel del förändrade 

Kanske hos tandläkaren? – 1974/2018

Mannen gjord av plast, Plastmannen, var inte gjord av plast på 70-talet, han har konverterat till detta material först på senare år. På 1970-talet poserade han med ett blixtljus i handen, fotografen var beredd, och det blev en ordinär svartvit bild med hjälp av ett negativ från en Tri-X filmrulle, sedan förvandlades den ordinäre till en alien, beredd att rensa jordklotet från allt plastskräp som finns på land och i hav för att därefter återgå till att vara en helt vanlig homo sapiens igen.

San Francisco, USA – september 2009/2018

Forskning (om till exempel alkohol) skall man stödja och uppmuntra, men här är jag oklar över nyttan och meningen med den aktuella vetenskapen. Kanske var mannen vid en gata i San Francisco nykterist men ville väcka uppmärksamhet för att få pengar till sitt lilla projekt, att få ihop till ett mål mat, kanske kände han verkligen att han var i behov av alkohol.

Han har fastnat i vinkelvolten! – 1974/2018

Har man en gång fastnat i vinkelvolten så stannar man där, det vill säga, den som fastnat fortsätter att rotera och kan inte släppa taget om ringarna. Jag är dock osäker på om den artistiske gymnasten på bilden förmådde att rotera en enda gång, jag tror faktiskt att det aldrig blev av. Lika bra det, annars så hade han snurrat för evigt. Personen i vinkelvolten är för övrigt samma person som den, som på en bild tidigare i inlägget förvandlats till Plastmannen.

”Jag är inte förbannad, bara arg!” – 1970/2018

En knölsvan kan bli rejält uppretad och väsa ilsket, breda ut vingarna och hotfullt närma sig. Här räckte det dock för den långhalsade fågeln att stirra på fotografen och undra om det händelsevis fanns medhavd mat att bjuda på. Det var faktiskt behov av fågelmat vid tillfället, det var riktig ordentligt kallt och det intilliggande Kattegatt var fruset någon kilometer ut till havs. Det fanns medhavd mat, lite i alla fall, och det var ganska många som hade bröd och annat med sig. Svanhumöret blev inte så mycket bättre men en aning i alla fall. Det var alldeles för kallt för en svan.

Singapore – december 2008/2018

Någonstans i Singapore, jag minns inte var, fina gröna blad och en hand som skall efterlikna bladen. Nu är ju inte bladen gröna på den här bilden, det är liksom poängen med bilden liksom, lite konstnärligt ska de va’, typ.

Beijing (Peking), Kina – oktober 2009/2018

Pappa fotografen var väldigt omständig (omständlig) och krökte rygg för bästa position, mamma poserade väldigt tålmodigt och barnet, pojken, satt lika tålmodigt och väntade. Varför fick inte pojken vara med på bilden som pappa tog? Platsen var vid den Förbjudna staden, som är ett kejserligt palatskomplex i Beijing, byggd under åren 1406-1420, beordrat av kejsaren Zhu Di, som därvid flyttade huvudstad från Nanjing till Beijing. världens centrum. Palatset består av 999 byggnader innehållande 9999 rum. Numera är den Förbjudna staden inte förbjuden utan ett turistmål, ett palatsmuseum, därav fotograferandet.

Orchard MRT Station – Singapore – december 2008/2018

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bildblogg, Bilder, Familj, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Konst, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Semester, Singapore, Street photography, Uncategorized, Varberg och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.