Hell Drivers i Varberg 1969 …

… demonstrerar ett publikvänligt sätt att skrota bilar

Hell Drivers - Varberg - 1969

Hell Drivers – Varberg – 1969

Stuntförargruppen Hell Drivers intog Påskbergsvallen i Varberg 1969. Jag minns inte när på året det var men tror på goda grunder att det var i turistmånaden juli. Jag visste inte att jag skulle presentera bilder från tillställningen på en blogg 45 år senare så jag var inte så noga med att dokumentera något runtom bilkörningen. Därför vet jag inte vilken grupp det handlade om men eftersom bilarna, Opel och Mercedes, hade tyska registreringsnummer så kan det eventuellt ha varit ”Original German Helldriver Show”, som grundades 1967 av tysken Freddy Winter. Det fanns uppenbarligen flera olika grupper som turnerade, och det finns fortfarande grupper som turnerar, med samma inriktning, att visa våghalsiga trick med bilar och motorcyklar.

Hell Drivers - Varberg - 1969

Hell Drivers – Varberg – 1969

Hell Drivers 1 1969+1, Opel kopiera+1Redan 1934 påbörjade amerikanske Earl ”Lucky” Teter turnéer med bilar, förare och spektakulärt precisionskörande av bilar inför publik, på två hjul eller kanske genom eld och säkert med krascher. Det spelades 1957 också in en brittisk film med titeln ”Hell Drivers”, där Sean Connery minsann hade en roll. Intresset för dessa typer av motorshower är fortfarande stort liksom det var på 1960-talet. På bilder man kan hitta, till exempel från USA och från Tyskland, är läktarna ytterst välfyllda med människor som vill se dessa spektakulära uppvisningar.

Hell Drivers - Varberg - 1969

Hell Drivers – Varberg – 1969

Hell Drivers programblad 1968 kopieraNär jag tittar lite mer på de fotografier jag har i mitt arkiv så ser jag att en del bilar på mina bilder har samma design som bilar på bilder från den aktuella tiden på den tyska gruppens hemsida och därför är jag ganska övertygad om att det var ”Original German Helldriver Show” som var i Varberg 1969. Har någon annan annorlunda information så tar jag gärna emot den informationen.

Freddy Winter, som var gruppledare, hade familjen med på dessa shower, egna barn och bröders familjer därtill.

Alla bilar som användes i showen hade inte följt med från Tyskland. En del bilar blev ordentligt tillbucklade och dessa fordon hade före föreställningen hämtats från lokal bilskrot och jag antar att de också återvände dit efter showens slut.

Bilden här ovan till vänster visande ett programblads framsida är hämtad från ”Stunt Movie Production, German Hell Drivers 1964-1984”.

Hell Drivers show i Varberg 1969, del 2, finns här.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Classic Cars, Fordon, Fotoblogg, Halland, Motor, Motorcykel, Motorcyklar, Photo blog, Sommar, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Veteranbilar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.