Studentbal i Varberg 2018 är i sikte, vädret är bästa möjliga …

… vid uppstarten i Engelska parken, solen lyser! 

Inför studentbalen i Societetshuset i Varberg – 3 juni 2018

Eftersom det pågår ”bröterier”, markarbeten, i Brunnsparken, som har varit den vanliga samlingsplatsen för de avgångsstudenter som skall promenera mot och tillbringa söndagskvällen på Societetsrestaurangen i Varberg, så blev samlingsplatsen Engelska parken denna gång. Vädret var också avvikande, det regnade inte och det var inte kylslaget, utan solen lyste med sin närvaro som den gjort nästan hela maj månad och det var varmt, riktigt varmt. Inga paraplyer, inga värmande tröjor. Bara rött och svart i vacker kombination.

Inför studentbalen i Societetshuset i Varberg – 3 juni 2018

Knack, knack, ”jag vill komma in!” Jodå, dörren öppnades och det gick bra att komma in, men det steg också ut elegant klädda ungdomar som skulle på bal. Detta var den enda limousinen jag såg till men det kanske fanns fler, däremot såg jag en hel del välputsade ”amerikanare”, stora landsvägskryssare av klassiskt snitt, Chevrolet, Dodge och andra fabrikat. Limousinen är förresten en Lincoln Towncar Stretch av årgång 2007.

Inför studentbalen i Societetshuset i Varberg – 3 juni 2018

Gissa vad jag har i innerfickan? Jo, inträdesbiljetten såklart”. – Rött och svart var en populär färgkombination i den här samlingen inför Societétfesten, killarna bar röd fluga, svart eller vit skjorta och svart kostym och tjejerna en lång festligt röd dress. Fast, det fanns förstås oändligt många fler färger än rött på i första hand de kvinnliga utstyrslarna medan svart dominerade på den manliga sidans kostymer även om det fanns variationer även vad dessa anbelangar.

Inför studentbalen i Societetshuset i Varberg – 3 juni 2018

Inför studentbalen i Societetshuset i Varberg – 3 juni 2018

Hallands Nyheters fotograf Annika Karlbom är faktiskt lite av en förebild för mej, hon gör aldrig ett dåligt jobb som det verkar när man läser tidningen. Kvalitet rakt igenom på publicerat bildmaterial, alltid de rätta vinklarna och rätta uppställningarna, en gediget duktig fotograf. Det är alltså hon som håller kameran på bilden ovan.

Inför studentbalen i Societetshuset i Varberg – 3 juni 2018

Söta flickor i vackra kläder är detta den rätta dagen för, nämligen då balen på slottet, som äger rum på Societetsrestaurangen i stället för på slottet, äger rum på …, ja, jag skrev ju precis var balen äger rum, på Societen. Femhundratjugofem (525) deltagare till balens begivenheten var anmälda, men jag hann inte räkna efter om alla var med där i Engelska parken. – Peder Skrivares skola (PS), Ljud- och Bildskolan (LBS), Drottning Blankas Gymnasieskola, Ridgymnasiet och jag tror också att Munkagårdsgymnasiet i Tvååker var representerade och eleverna var i de flesta fall födda 1999.

Peder Skrivare levde på senare delen av 1500-talet och lär ha varit borgmästare i det då danska Varberg (och Halland), medan Drottning Blanka levde i mitten av 1300-talet. Hon var grevinna av Namur (i dagens Belgien) och blev svensk, skånsk och norsk drottning 1335 genom giftermål med kung Magnus Eriksson. De tillbringade tid på Varbergs slott, där Magnus en gång hade uppfostrats.

Inför studentbalen i Societetshuset i Varberg – 3 juni 2018

Här har jag uppenbarligen missat de två fotografernas motiv, men mitt motiv var i stället de två genuint glada damerna som just säkrar några bilder på någon eller några som de känner. Killen som inte blir fotograferad av de glada damerna ser också glad ut, för det är i stället någon i bildens högerkant som fotograferar honom, det tror jag i alla fall, eftersom han verkar fästa blicken på en kameralins eller på en smart telefon med kamerafunktion.

Inför studentbalen i Societetshuset i Varberg – 3 juni 2018

Accessoar för studentbalen – Varberg – 3 juni 2018

En fin liten accessoar, en handväska som en klotformad Faradays bur ungefär och i vilken innehållet är skyddat från yttre påverkan. Passar bra till klänningen tycker jag och kul med något lite avvikande.

Obligatoriskt stopp vid järnvägsövergången – Varberg – 3 juni 2018

Promenaden till den årliga prom’en eller studentbalen i Societén går sakta och tar lång tid och det verkar vara helt oundvikligt att kön kommer att hejdas av ett passerande tåg, oftast ett Öresundståg som här. Otaliga är de tillfällen då tåg ofrivilligt står stilla någonstans längs de svenska järnvägsspåren, men just den här återkommande studentbals-dagen i Varberg så fungerar allt som det ska på Västkustbanan. Och det är ju bra.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Fotnot: Blogginlägg från abandowest kommer framöver och tills vidare att publiceras lite sporadiskt och inte med tre dagars intervall som tidigare / Blog posts from abandowest will forward on and until further notice be published a little sporadically and not at three day intervals as before.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o

Annons
Detta inlägg publicerades i Bilar, Bildblogg, Bilder, Cars, Familj, Fashion, Fordon, Foto + journalist, Foto journalistik, Fotoblogg, Gatufotografi, Halland, Järnväg, Mode, Photo + joutnalist, Photo blog, Photo journalism, Photo journalist, Sommar, Street photography, Tåg, Uncategorized, Underhållning, Varberg, Väder och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.